آیا تا کنون احساس کردهاید که در دوران قاعدگی به طور عجیبی با حالت تهوع برخوردار شدهاید و نمیدانید دلیل حالت تهوعتان چیست؟ این حس ممکن است تمام چند روز پریود شما را از بین ببرد و شما را به احساس الکی کردن وا میدارد. بیایید در این مقاله علل علمی این مشکل را بررسی کنیم و ببینیم تاثیر هورمونها در این میان چیست و آیا بیماریهای زنانه نیز در این حالت نقش دارند یا خیر؟ علاوه بر این، روشهای مختلفی را برای مقابله با این حالت ناراحتی بررسی خواهیم کرد.
جدول محتوا
Toggleچرا وقتی پریود میشم حالت تهوع دارم؟
در بیشتر مواقع، حالت تهوع در دوره قاعدگی به دلیل تغییرات هورمونی رخ میدهد که این تغییرات بر سیستم گوارش تاثیر میگذارد و منجر به تهوع میشود.
تغییرات هورمونی و تاثیر آنها بر گوارش
یکی از مواردی که تهوع در دوره پریودی را ایجاد میکند تغییرات هورمونی است. این تغییرات ، به خصوص افزایش سطح هورمون پروستاگلاندین، بر دیوارههای رحم اثر میگذارد که میتواند استفراغ و تهوع را ایجاد کند.
سطوح پروستاگلاندین و ارتباط آن با استفراغ
پروستاگلاندینها هورمونهایی هستند که در روند قاعدگی نقش دارند و تاثیر مستقیمی بر استفراغ دارند. افزایش سطح این هورمونها در دوره قاعدگی میتواند باعث تهوع شود.
بیماریهای زنانه و اختلالاتی که باعث تهوع میشوند
برخی از بیماریهای رحم و تخمدان ، به عنوان مثال اندومتریوز ، استرس پریودی یا بیماریهای التهابی مربوط به قاعدگی میتواند منجر به تهوع شود. همچنین، بروز تهوع و استفراغ در زنان میتواند نشاندهنده اختلالات خاصی باشد که بیشتر در دوران قاعدگی رخ میدهند، مانند اختلال نارسایی پیش از قاعدگی (PMDD) و سندرم پیش از قاعدگی (PMS).
علت تهوع در دوره پریودی و روشهای تشخیص
تهوع در دوره پریودی میتواند ناشی از بیماریهای گوارشی مانند مسمومیت غذایی، التهاب معده او زخمهای گوارشی باشد. اما در بعضی موارد بیماریهای التهابی مانند IBS و کولیت اولسراتیو نیز ممکن است باعث بروز تهوع شوند. در این موارد استفاده از داروهای مختلف مانند قرص دمیترون یا آمپول متوکلوپرامید میتواند مفید و کمککننده باشد.
در شرایطی که تهوع و استفراغ به صورت مکرر در دوران پریود بروز کند، برای بررسی علت آن و دریافت درمان مناسب، بهتر است که به مشاوره پزشکی مراجعه شود.
این اغلب به دلیل این است که تهوع میتواند نشانگر بیماریهای جدیتری نظیر استفراغ چرخهای باشد. روشهای تشخیص بستگی به حالت فرد و چگونگی بروز نشانهها دارد. همواره به یاد داشته باشید که درمان تهوع در دوره پریود نیازمند توجه از سوی پزشک است.
راههای کاهش حالت تهوع در پریود
برای مقابله با حالت تهوع در طول دوران قاعدگی، چندین روش وجود دارد که میتوانید از آنها استفاده کنید. یکی از این راهها استفاده از داروهای غیراستروئیدی ضد التهاب مانند ایبوپروفن است. این داروها در کاهش تولید هورمونهای پروستاگلاندین که سبب ایجاد درد و تهوع در دوران پریود میشوند، موثر هستند.
برای پیشگیری از حالت تهوع در دوران قاعدگی، استراحت کافی و کاهش استرس و اضطراب نقش مهمی دارد. تمرینات فیزیکی مانند یوگا و مدیتیشن نیز میتوانند به تسکین علائم تهوع کمک کنند. همچنین، مانند هر زمان دیگری از عمر یک زن، تغذیه مناسب در دوران پریود نیز بسیار مهم است.
در نهایت، توجه به تاثیر روانی در میزان تهوع شما میتواند بسیار کمککننده باشد. به یاد داشته باشید که همانطور که بدن شما تغییرات فیزیکی را از طریق تولید هورمونها ایجاد میکند، ذهن شما نیز میتواند تاثیر مستقیمی بر حالت شما داشته باشد.